Вода у Кременчуцькому водосховищі почервоніла. Жителі скаржаться на масовий мор риби

,

Поблизу Світловодська вода у Кременчуцькому водосховищі почервоніла, а тамтешні жителі скаржаться на масовий мор риби, повідомляє «Світловодськ».

— На греблі ГЕС біля Недогарок ми вже три дні збираємо курям напівдохлого бичка, його тут тони. Вода на нижньому б’єфі просто червона, дохлою тюлькою вкрито майже всю воду, навіть витривалий карась дохлий плаває. 100%, що «травонули», бо ГЕС скидає воду так, як і під час повені не скидала, – повідомляють жителі.

– Таке явище під час літньої спеки спостерігається щороку. Але риба уже відреагувала, наприклад, із Цибульницької затоки вона просто зникла. Поки-що причина почервоніння води невідома, її вияснити мають науковці. Можливо, вказане явище пов’язане зі зливами, що пройшли останніми днями. Ймовірно, дощ щось позмивав у Дніпро із сільгоспугідь. Хоч я не виключаю і «людський фактор», в тому числі і «діяльність» черкаських хімічних підприємств, – говорить державний інспектор управління охорони навколишнього природного середовища Володимир Петров.

За його словами, наразі екологічна інспекція області з’ясовує причину зміни кольору води у Кременчуцькому водосховищі.
e-max.it: your social media marketing partner