Цьогорічний опалювальний сезон для українців може стати на два градуси холоднішим

,

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Міністерство охорони здоров'я нададуть уряду пропозиції щодо можливості зниження мінімально допустимої температури в помешканнях із +18°C до +16°C. Відповідне доручення надійшло від Кабінету Міністрів.

На практиці це означатиме, що теплопостачальні підприємства просто економитимуть на підігріві теплоносія, а в помешканнях людей буде холодно. Утім, якщо раніше, коли температура у житловому приміщенні була нижчою від встановленої норми, споживачам робили перерахунок і вони сплачували за теплопостачання менше. За умови затвердження норми  мінімально допустимої температури в помешканнях +16°C, за холодні батареї сплачувати доведеться повністю.

Тим часом, уряд доручив до 1 жовтня забезпечити об'єкти соціальної сфери додатковими джерелами енергопостачання, а також підготувати перелік пріоритетів щодо захищених споживачів у разі часткового відключення тепломереж і план заходів щодо обмеження обсягів постачання та відключення електроенергії.
e-max.it: your social media marketing partner