У Міністерстві аграрної політики прямим текстом послали працівників сортодослідної станції з Ульяновського району

,

Працівники сортодослідної станції, що в селі Новоселиця Ульяновського району, обурюються: на попередження про мітинг 18 серпня під Міністерством аграрної політики їм відповіли: «Як приїдете, так і поїдете!». Раніше колектив станції виходив на пікет уздовж траси «Київ-Одеса». Однак на протест селян із боку посадовців не було жодної реакції. Якщо столичні чиновники і надалі ігноруватимуть людей, вони погрожують спочатку влаштувати акцію під вікнами відомства, а потім – перекрити цілий автобан державного значення.

–Я дзвонила у міністерство, – розповідає пенсіонерка Марія Бондар. – Кажу: «Ви знаєте, що ми до вас збираємося приїхати з пікетом?». А той чоловік так грубо і голосно мені: «Як приїдете, так і поїдете!». А я кажу: «Ви знаєте, що люди вже до відчаю дійшли? Далі нікуди. Ми приїдемо цілим автобусом!». Я, на жаль, прізвища не встигла запитати…

Аби з’ясувати, хто такий розумний сидить у міністерстві – «КП» зателефонувала за тим же номером, що й пенсіонерка з Новоселиці.

– Все з цими людьми вирішено, – нерозбірливо пробурмотів на іншому кінці чиновник. – Багато чого напридумували – мітингів, страйків… Хіба до цього треба вдаватися? Є ж якісь умови, якийсь порядок і час, якась терпимість... А не так, схотіли – будемо йти й перекривати трасу.

Чи саме цей посадовець спілкувався з жінкою – так і не відповів. Більше того, працівник міністерства навідріз відмовився і «КП» назвати своє прізвище.

– А що ви хочете? – спитав він після довгої паузи. – Чого так їй відповіли? А, ну то, знаєте, таке буває. Їхнє питання вирішено, ви не переживайте. Що це ви допит робите?

Нагадаємо, селяни вимагають від міністерства анулювати наказ про реорганізацію державних сортодослідних станцій, що надав змогу державному підприємству «Центр сертифікації та експертизи насіння та садівного матеріалу» викинути на вулицю сотні працівників, по-варварськи заволодіти майном, землею і коштами за продукцію.

– Дайте нам землю, ми зробимо колективне господарство і будемо хазяйнувати, – говорить Марія Бондар. – Нас 133 людей, які чекають розпаювання. Я вже старенька, я хочу землю мати, щоб було що дітям залишити. Ми відправили у міністерство вимоги, але відповіді ніякої. Люди сказали, що допоможуть всім районом. Перша акція була мирна, ми попереджали, що може бути далі.
e-max.it: your social media marketing partner