У Кіровограді протестували проти відкриття притулку для безхатченків на території школи №29

,

Два десятки представників батьківського комітету школи №29 пікетували міськраду сьогодні, 11 серпня. Вони вимагали відміни рішення міськвиконкому, яким передбачено створення притулку для безхатченків у приміщенні, яке знаходиться на території школи.

– У восьми метрах від головного корпусу школи розташована одноповерхова будівля площею близько 700 квадратних метрів, – розповідає один із батьків Сергій Нічишин. – Найбільше нас не влаштовує те, що такий центр хочуть відкрити біля наших дітей. Згідно із санітарними і будівельними правилами та нормами, ближче, ніж 25 метрів до школи не можна ставити ніякі приміщення, які не призначені для навчального процесу. Ми переживаємо за своїх дітей, нам страшно буде відправляти своїх дітей на навчання, якщо поряд з ними проживатимуть такі особи. Ми не проти безхатченків і допомоги їм, але це має бути не на території школи.

Натомість батьки пропонують обладнати це приміщення для занять дітей спортом або створити дитячий юнацький центр.

До активістів вийшов директор центру соціальних служб, депутат міськради Олег Краснокутський. Він намагався переконати батьків, що такий заклад біля школи їхнім дітям аж ніяк не зашкодить.  

– Це приміщення належить до комунальної форми власності. Міськвиконком прийняв таке рішення, бо зараз немає інших комунальних об’єктів, які б можна були використати для таких потреб, – наголосив він.

– Я не розумію цих людей, якщо чесно, – прокоментував заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Колодяжний. – Вони під словом «безхатченки» розуміють бомжів із смітників та каналізацій. Насправді це має бути гуртожиток для людей, які тимчасово опинилися в складних життєвих обставинах. Однозначно буде огорожа від школи, зроблять ремонт і окремі два входи. До того ж, туди не можна буде потрапити на проживання без проходження медичної комісії.

Наразі батьківський комітет вже замовив послуги адвоката, підготував позовну заяву до суду і рішуче налаштований відстоювати свою позицію. 
e-max.it: your social media marketing partner