Двоє жителів області підчепили лептоспіроз під час купання

,

Молода дівчина з Аджамки Кіровоградського району та чоловік із Софіївки Компаніївського району, купаючись у сільському ставку та річці, підчепили лептоспіроз, повідомили у Держсанепідслужбі області.

Наразі обоє лікуються на стаціонарі в обласному центрі, а тим часом фахівці нагадують усім, наскільки небезпечним є захворювання і як від нього вберегтися.

Санепідеміологи кажуть, що захворювання дуже небезпечне. Його джерелом є велика рогата худоба, а також свині, кози, вівці, коні, собаки й гризуни. До організму людини мікроби потрапляють частіше через травний тракт, а також через ушкоджену шкіру та слизові. Відтак, лептоспіроз можна підчепити, зокрема, купаючись у забруднених водоймах та вживаючи з них сиру воду.

Аби убезпечити себе, фахівці рекомендують захищати ноги гумовими або кирзовими чобітьми, а руки – рукавицями, якщо доводиться ходити заболоченою місцевістю, на риболовлі чи полюванні, або ж під час догляду за хворою худобою.

Крім того, людям заборонено купатися в місцях водопою сільськогосподарських тварин.

Щоб не наразитися на небезпеку, сан епідеміологи також наголошують на необхідності регулярно знищувати пацюків та мишей, захищати від них продуктові склади, комори, житло.

– Пам’ятайте, що запобігти цій небезпечній інфекції легше, ніж її лікувати, а своєчасне звернення за медичною допомогою може знизити ризик розвитку ускладнень, – наголосили у Держсанепідслужбі області.
e-max.it: your social media marketing partner