Картинна галерея Оссовського стане музеєм

,

У Кіровограді картинна галерея Петра Оссовського стане художньо-меморіальним музеєм, повідомила у коментарі «КП» директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко.

– Вдячна долі, що дала можливість бути особисто знайомою з Петром Оссовським, спілкуватися, дискутувати, разом йти до поставленої мети. Найдовший шлях ми пройшли поки намагалися зробити все можливе (а інколи і неможливе) для відкриття картинної галереї «Світ і Вітчизна». Переконана, що настане час, коли галерея, а вже в найближчий час – художньо-меморіальний музей Петра Оссовського, стане місцем мистецького паломництва, – зазначила Тетяна Ткаченко.

Як уже повідомляла «КП», у Росії від набряку легенів помер відомий художник із кіровоградським корінням Петро Оссовський. Його життя раптово обірвалося у Пскові. В Росії художник прожив більшу частину свого життя, однак ніколи не забував, звідки він родом.

До Пскова Оссовський приїхав із Москви на хрестини онука. В один момент йому стало зле. Родичі викликали швидку, але врятувати життя художнику не вдалося – він помер від набряку легенів.

Народився Оссовський у Малій Висці. І хоча там прожив лише шість перших років, саме рідне село вважав своєю «землею обітованою». 
e-max.it: your social media marketing partner