Ларін: Нові кредити від МВФ – це прірва для України

,

Отримання чергового траншу від МВФ, про який влада говорить як про своє досягнення, насправді – затягування боргового зашморгу на шиї України, вважає народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Ларін.

– Уряд розписується у власному безсиллі, беручи нові кредити для виконання бюджету та поповнення валютних резервів. Все це говорить про нездатність влади виконати взяті нею зобов'язання навіть в умовах влаштованої нею ж 200% девальвації гривні. Уряд може виконати бюджет тільки за допомогою грошей МВФ... Але, нагадаю, МВФ не просто дає гроші в борг – він при цьому вимагає скорочувати соцвиплати, збільшувати податки і вартість комунальних послуг, – зауважує Ларін.

Народний депутат зазначає, погоджуючись на таку «програму» в умовах жорсткої кризи, влада лише погіршує ситуацію, прирікаючи економіку на згортання виробництва і скорочення робочих місць.

– Політика влади – це ковзання по спіралі у прірву. Україна згортає економіку, аби взяти в борг у МВФ, через це скорочуються надходження до бюджету і потрібні нові кредити, щоб покривати дефіцит бюджету і віддавати старі борги. Зашморг все затягується і загрожує країні загибеллю. «Опозиційний блок» вважає, що від такої політики потрібно негайно відмовитися. Необхідно усунути основні причини кризи – війну і руйнування торговельних зв'язків з нашими основними партнерами, а після цього всі вільні кошти спрямувати на відновлення виробництва, створення нових робочих місць і підвищення доходів людей. Це програма «Опозиційного блоку» з моменту його створення, і ми будемо домагатися її реалізації, – наголошує політик.
e-max.it: your social media marketing partner