У Росії від набряку легенів помер художник із кіровоградським корінням Оссовський

,

2169Художник-реаліст, один із засновників «суворого стилю» в живописі Петро Оссовський на 91 році раптово помер у Пскові (Російська Федерація). В Росії художник прожив більшу частину свого життя, однак ніколи не забував, звідки він родом.

Власне, до Пскова Оссовський приїхав із Москви на хрестини онука. В один момент йому стало зле. Родичі викликали швидку, але врятувати життя художнику не вдалося – він помер від набряку легенів.

Народився Оссовський у Малій Висці. І хоча там прожив лише шість перших років, саме рідне село вважав своєю «землею обітованою».

У травні 2007 року в  обласному художньому музеї відбулося довгоочікуване відкриття картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», куди митець передав своїх 53 роботи. В експозиції представлені серії робіт «Чехія», «Словаччина», «Болгарія», «Україна», «Польща», «Росія», «Куба», «Мексика», «Слов’янські портрети», «Мати і батько».

Нагадаємо, Петро Оссовський – народний художник СРСР, лауреат Державної премії СРСР, лауреат міжнародної премії імені Шолохова, член Російської академії мистецтв.

Він учасник багатьох виставок в Росії та за її межами. Його твори знаходяться в Третьяковській галереї, Державному Російському музеї, музеях Росії, країн СНД, а також у закордонних колекціях.

Крім того, його відзначено численними міжнародними, державними, церковними, громадськими та іншими нагородами.
 
e-max.it: your social media marketing partner