Сесія Кіровоградської райради розгляне звернення до Порошенка з приводу тарифів

,

Депутати Кіровоградської районної ради на сесійному засіданні розгляну проект рішення про звернення до Президента Петра Порошенка з приводу врегулювання тарифної політики, 7 серпня, повідомляє сайт райради.

Ініціатором звернення виступив депутат райради, голова партійного осередку «Опозиційного блоку» в районі Андрій Маліцький.

«Звертаємося до Вас як до гаранта Конституції України, покликаного відстоювати інтереси, права та свободи громадян України, з проханням втрутитися в ситуацію для врегулювання тарифної політики у державі.

Різке підвищення цін на житлово-комунальні послуги в цей надскладний для України час призвело до посилення соціальної напруги серед населення та гострого відчуття соціальної несправедливості в суспільстві. Загострює ситуацію постійне зростання цін на найнеобхідніші продукти харчування, ліки тощо. Запропонована система субсидій та пільг за комунальні послуги має сумнівний механізм реалізації і не вирішує усіх проблем населення. На сьогоднішній день українці поставлені в умови виживання та жорсткої економії, коли користування побутовими приладами може стати предметом розкоші. Сьогодні це є найактуальнішою проблемою для кожного українця.

Оскільки складова тарифу не є прозорою, громадяни припускають його навмисне завищення і не бажають сплачувати борги держави за надвисокими цінами із власних кишень.

На відсутність прозорості у встановленні норм витрат тепла для потреб опалення та гарантування обґрунтованості цих показників вказує і Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства  Верховної Ради України.

Враховуючи вищезазначене, вважаємо своїм обов’язком наголосити на необхідності якнайшвидшого врегулювання тарифної політики в державі. Тарифи на комунальні послуги повинні бути економічно обґрунтованими, а їх складова – прозорою й відкритою для громадян.

Тому, з метою запобігання соціальних вибухів, збереження миру й стабільності в суспільстві, просимо Вас сприяти скасуванню постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про запровадження необґрунтованих тарифів на електроенергію і газ для населення.

Просимо Вас, як законно обраного Президента України, людину, якій народом довірена влада, бути небайдужим до сподівань свого народу та використати усі належні Вам механізми і важелі впливу для зменшення тарифного навантаження на людей. Маємо сподівання, що наше звернення буде почуте, і разом ми зможемо побудувати заможне сучасне європейське суспільство», – ідеться у зверненні.
e-max.it: your social media marketing partner