Міністерство освіти дасть дипломи випускникам ПНТЗ, яких навчали без ліцензії

,

Міністерство освіти і науки забезпечить випускників професійно-технічних навчальних закладів документами про професійну-технічну освіту у 2015 році, в тому числі студентів тих ПТНЗ, у яких термін дії ліцензії закінчився, повідомляють у профільному департаменті облдержадміністрації.

Згідно з інформацією, міністерство освіти і науки листом №1/9-348 від 23 липня дозволило навчальним закладам формувати замовлення документів про професійно-технічну освіту, які навчали студентів в межах ліцензії з інтегрованої професії за іншою інтеграцією професій чи окремо ліцензованою професією.

Це стосується і тих навчальних закладів, в яких термін дії ліцензії закінчився та в яких не передбачене надалі здійснення такої підготовки за цими професіями.

Також у міністерстві зауважують, що слід вважати правильними коди та назви професій згідно з Національним класифікатором України, Довідником кваліфікаційних характеристик з професій працівників та Державним стандартом професійно-технічної освіти з конкретної професії, що діють на момент формування замовлення на документи про професійно-технічну освіту.

Нагадаємо, студенти-випускники спеціальностей «Фінанси» і «програмування» Кіровоградського кібернетико-технічного коледжу скаржилися на відсутність дипломів та неможливість через продовжити навчання у вишах.
e-max.it: your social media marketing partner