Родичі загиблої в аварії кіровоградки через Європейський суд домагатимуться справедливого вироку для водія-винуватця

,

Занадто м’яким покаранням за скоєне ДТП, що призвело до загибелі кіровоградки Марини Замші, вважають родичі загиблої та прокуратура Кіровограда. «КП» не раз писала про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася торік у листопаді на проспекті Винниченка. Тоді працівник міліції прямо на пішохідному переході збив сорокарічну жінку, у результаті чого та за кілька днів померла.

За скоєний злочин суд виніс покарання колишньому правоохоронцю – п’ять років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки. Прокуратура Кіровограда і родичі загиблої на таке рішення суду подали апеляцію, проте вирок залишився без змін.

– Ми не задоволені вироком. Це занадто м’яке покарання за фактично вбивство, – говорить мати загиблої Тамара Федорова і додає, що і далі домагатиметься справедливості, навіть якщо доведеться звертатися до Європейського суду з прав людини.

– Рішення суду є занадто м’яким і незаконним. Суддя не тільки залишив без змін рішення попередньої інстанції, а навіть не позбавив обвинуваченого спецзвання, що передбачено статтею 54 Кримінального Кодексу. Таким чином суд просто не врахував усі обставини, на які вказувала прокуратура, – коментує прокурор обласної прокуратури Ігор Земсков і додає, що на цьому крапку у справі ставити передчасно – він подаватиме скаргу до Вищого спеціалізованого суду.

М’яким вироком суду обурюються і колишні колеги та знайомі Марини Замші. Кажуть, екс-міліціонеру просто зійшов із рук скоєний злочин, і сподіваються, що він таки отримає справедливе покарання. 
e-max.it: your social media marketing partner