Рівень підліткової злочинності в області зріс удвічі – прокуратура

,

Упродовж першого півріччя на Кіровоградщині спостерігається ріст злочинності в підлітковому середовищі на понад 50% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомили у прокуратурі області.

Серед основних причин, що призвели до такої складної ситуації, у прокуратурі називають неналежне виконання своїх обов’язків органами профілактики.

Зокрема, мова йде про численні факти, коли підлітків, маючи законні підстави, органи опіки не брали на облік. Внаслідок цього неповнолітні, які вчинили правопорушення, фактично залишалися поза межами поля зору кримінальної міліції у справах дітей.

– Більшістю територіальних підрозділів кримінальної міліції у справах дітей не використовується такий механізм профілактики підліткової злочинності як внесення подань про необхідність усунення причин і умов, що призводять до вчинення дітьми кримінальних адміністративних правопорушень до навчальних установ, де навчаються такі підлітки, – зазначають у прокуратурі і додають, що за цей час внесено 18 актів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 правоохоронців.
e-max.it: your social media marketing partner