В області смертельних травм на виробництвах стало більше

,

На Кіровоградщині рівень загального травматизму від початку року зменшився, натомість кількість смертельно травмованих працівників у сільському господарстві зросла, повідомляють в обласному управлінні Держпраці.

–Серед причин нещасних випадків на першому місці – людський чинник, – пояснює керівник відомства Сергій Подорожний. ­

Посадовець каже, найбільше виробничих травм трапляється під час проведення зернозбиральних робіт. Це зумовлено нехтуванням правилами безпеки та відсутністю належного контролю за безпечним виконанням робіт інженерно-технічним персоналом.

– На жнивах цього року задіяно велику кількість зерно­збиральних комбайнів. Проте, серед них є такі, що вже відпрацювали встановлені терміни експлуатації, але після ремонту їх продовжують використовувати. Саме тому польові механізовані роботи з застосуванням такої сільськогосподарської техніки створюють високий ризик. Крім того, умови праці, що призводять до перевтоми, теж несуть у собі небезпеку, – зауважує Подорожний і попереджає, що у питаннях охорони праці дрібниць не буває, а невиконання нормативно-правових актів може призвести до непоправних трагедій і людських жертв.
e-max.it: your social media marketing partner