Опозиція вважає, що через зміни до Конституції Україна сьогодні зробила крок до миру

,

Проголосовані зміни до Конституції означають, що Україна почала рухатися до мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, заявили в «Опозиційному блоці», сьогодні, 16 липня.

«Для українців сьогодні найважливіше - припинити нескінченну мобілізацію і зупинити загибель людей. Україна повинна, нарешті, почати вихід із кризи на шлях стабілізації економіки, мирного розвитку і прогресу.

Перше голосування за реформу децентралізації - це перемога міжнародної коаліції миру над «коаліцією війни». Мінські угоди починають наповнюватися конкретним змістом, незважаючи на опір тих, хто хоче і далі наживатися на війні.

Це перший крок, за ним підуть інші. Нам ще доведеться зіткнутися з опором нечистих на руку чиновників у владі.

Сьогоднішнє голосування - правильний крок. Відкладати децентралізацію неможливо, а спрямований до Конституційного суду проект - то єдине, чого можна домогтися від нинішньої коаліції і її уряду.

Ми повернемося до реформування Конституції, коли «коаліція війни» піде з політичної арени. Тоді децентралізація стане реальною, регіони отримають необхідні їм повноваження в питаннях економіки, соціальної та гуманітарної політики.

Опозиційний блок за підтримки інших мирних сил в Україні та за кордоном зробить все, щоб настання миру в країні, нарешті, стало реальністю.

Саме миру сьогодні чекають мільйони українців по обидві сторони конфлікту. І ми зробимо все, щоб повернути мир і спокій в будинку наших громадян», - ідеться у заяві опозиції.

Нагадаємо, Верховна рада проголосувала внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади і про його направлення до КС. Відповідне рішення підтримало 288 депутатів, в тому числі і представники «Опозиційного блоку».
e-max.it: your social media marketing partner