Ларін прокоментував новий закон про місцеві вибори: Це повний ігнор міжнародного права

,

Народний депутат, голова обласної організації «Опозиційного блоку» Сергій Ларін вважає, що прийнятий Верховною радою закон про місцеві вибори не відповідає нормам міжнародного права і йде в розріз із позицією Венеціанської комісії. Про це він написав у Fecebook.

– Коаліція війни з дня у день повторює, як Україна впевнено рухається в Європу. При цьому на кожному кроці ігнорує як українські, так і міжнародні норми права. Голосування за законопроект про місцеві вибори – це порушення всіх мислимих і немислимих процедур, за дотримання яких так боролися українці.

По-перше, Венеціанська комісія неодноразово наголошувала, що не можна змінювати виборче законодавство напередодні виборів, але сьогодні наші законотворці зробили вигляд, що це їх не стосується.

По-друге, при розгляді законопроекту порушені норми як мінімум трьох статей: 50, 117 та 119 Регламенту Верховної ради.

По-третє, коаліція вкотре проігнорувала Мінські угоди. Згідно з цим законом не будуть проводитися місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, де по сьогоднішній день живуть мільйони наших співгромадян.

І найголовніше. Цим законом просто плюнули у бік усього українського суспільства, якому Конституція гарантує рівні права і свободи. Більше мільйона людей, які змушені були виїхати з місця бойових дій, тепер взагалі не зможуть проголосувати на виборах. Спершу влада не змогла припинити війну на їхній рідній землі, потім змусила жити на копійки, а зараз відбирає ще й право голосу. Так, виборче законодавство потрібно міняти, але такими «благими» намірами вимощена дорога аж ніяк не в Європу, – вважає Ларін.
e-max.it: your social media marketing partner