Опозиційний уряд підготував програму підвищення конкурентоспроможності вітчизняного АПК

,

Опозиційний уряд розробив програму, акцент у якій зроблений на створенні умов для підвищення конкурентоспроможності суб'єктів АПК, що забезпечить вітчизняних виробників необхідною державною підтримкою в конкурентній боротьбі в рамках ЄС і СОТ, повідомив опозиційний міністр АПК Микола Шишман під час засідання уряду сьогодні, 16 липня.

За його словами, реалізація програми передбачає ряд конкретних кроків, покликаних стабілізувати ситуацію в сільському господарстві.

Зокрема, мова йде про субвенцію сільгоспвиробникам у розмірі 1000 гривень на 1 га оброблюваної землі, компенсацію відсотків по кредиту та відшкодування витрат по основних фондах у тваринництві, а також інфраструктурну допомогу селу в розмірі 10 мільярдів гривень.

Крім того, на законодавчому рівні пропонується збільшити виплати за оренду паю і продовження мораторію на продаж землі не менше 10 років. При цьому вартість оренди 1 га землі повинна бути не менше 80 доларів у гривневому еквіваленті.

– Всі перераховані напрямки є основними заходами для стабілізації ситуації в сільському господарстві, – підкреслив Шишман.

Політик нагадав, що сільське господарство є однією з пріоритетних галузей економіки. Його розвиток сприяє підвищенню матеріального добробуту населення, зміцненню економічної та продовольчої безпеки держави, зростанню експортного потенціалу.

За словами опозиційного міністра, за перше півріччя 2015 по поголів'ю худоби і птиці, а так само по виробництву основних видів продукції тваринництва, виникає стійке переконання в бездіяльності влади та її небажанні вирішувати накопичені проблеми, що ще більше погіршує стан галузі.

– На різке зниження поголів'я худоби та птиці дуже сильно вплинула відсутність підтримки держави, що призвело до негативної динаміки виробництва продукції тваринництва порівняно з попередніми роками, – зауважив він.

– Разом із тим, тенденція зменшення поголів'я великої рогатої худоби буде домінуючою і в наступні місяці, тому що у влади відсутня програма реалізації заходів щодо формування політики в цій сфері – як на державному рівні, так і на регіональному, – резюмував Шишман.


e-max.it: your social media marketing partner