Депутати Кіровоградської міськради не захотіли звертатися до Президента і прем’єра з приводу завищених тарифів

,

Депутати міської ради Кіровограда не підтримали звернення до Президента Петра Порошенка і прем’єра Арсенія Яценюка з приводу перегляду необґрунтованих і завищених тарифів на комунальні послуги, сьогодні, 14 липня.

«(…)Доводимо до вашого відома, що на тлі знецінення заробітних плат і пенсій, різке підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, сьогодні вимушено поставило за межу виживання чимало українців, у тому числі кіровоградців. Жителі міста, на жаль, зараз вимушені обирати між тим, що їм придбати – продукти харчування, ліки, чи сплатити за комунальними квитанціями.

З огляду на це, в суспільстві значно посилилася соціальна напруга. Про що свідчать численні звернення до нас, як до депутатів місцевого органу самоврядування. Відтак, далі мовчати і вдавати, що у Кіровограді нічого не відбувається, ми не можемо.

(…)Просимо вас сприяти скасуванню постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про запровадження необґрунтованих тарифів на електроенергію і газ для населення.

Тільки так, на наш погляд, можна запобігти соціальним вибухам у суспільстві.

Шановний пане Президенте і голово Кабміну, закликаємо вас використати всі належні вам механізми і важелі впливу для визволення людей від тарифного ярма», – ішлося у зверненні.

За відповідне рішення проголосувало всього 17 народних обранців із 57 присутніх у залі.

Ініціював звернення депутат міськради Артем Стрижаков.

– Той факт, що депутати сьогодні не підтримали це важливе звернення – мене відверто дивує. Адже, коли мова йде про інтереси людей, – політичним амбіціям не місце. Фактично, нинішня сесія показала, хто з депутатів дійсно дбає про жителів міста, а хто ходить до сесійної зали з інших причин. Сьогоднішні заяви деяких депутатів, що таке звернення не дасть ефекту, вважаю проявом слабкості. Значно легше сидіти, склавши руки, і казати, що нічого не вийде, ніж стукати в усі двері. У свою чергу я й надалі робитиму все від мене залежне, щоб кіровоградці сплачували за справедливими тарифами, – прокоментував Стрижаков.
e-max.it: your social media marketing partner