СхідГЗК не дозволити погашати 2 мільйони боргу у розстрочку

,

Суд відмовив державному підприємству «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» у наданні півторарічної розстрочки для сплати в місцеві бюджети Кіровоградської області компенсації за зміну цільового призначення землі в сумі 2,29 мільйона гривень. Про це йдеться в ухвалі господарського суду Дніпропетровської області, пишуть «Наші гроші».

У серпні 2014 року Головне управління Держземагенства в Кіровоградській області передало ДП «СхідГЗК»у постійне землекористування ділянку площею 48,71 га. Ділянка складалася з 47,56 га ріллі, 0,29 га – пасовища і ще 0,86 га знаходилися під господарськими шляхами і прогонами. Земля розташована на території Петрівського району і виділялася для розміщення різних споруд для користування надрами.

Після передачі землі комбінату, вона змінила своє призначення з сільськогосподарських угідь на землі промисловості. Розробкою необхідного проекту землеустрою займалося ПП «Альфа-землепроект», яке оцінило втрати від цільового призначення ділянки в 2,29 мільйона гривень. Ці кошти комбінат повинен був заплатити до бюджетів Ганнівської сільської ради Петрівського району та до обласного бюджету.

Згідно з даними Управління ДКСУ у Петрівському районі, «СхідГЗК» не сплатило нараховані втрати.

18 травня 2015 року господарський суд Дніпропетровської області, за поданням прокуратури, прийняв рішення стягнути з державного підприємства мільйона гривень. А вже за місяць, 26 червня, той же суд прийняв ухвалу, якою відмовив комбінату в розстрочці виплати заборгованості.
e-max.it: your social media marketing partner