У Бобринецькому районі працівники дослідного господарства вже три тижні бунтують проти нового керівництва

,

У Чарівному Бобринецького району близько сотні працівників дослідного господарства «Червоний землероб» протестують проти призначення нового керівництва. Селяни збентежені, адже керувати підприємством прислали людину з іншого міста. Натомість вони вимагають зробити очільником господарства місцевого.

–Три тижні тому на підприємстві відбулася зміна керівництва. Академія аграрних наук, якій підпорядковуються землі нашого підприємства, поставила директором людину з Одеси. Працівники дуже стурбовані, бо земля не розпайована на даній території, і вони бояться, щоб ділянки не віддали в суборенду невідомим особам, у результаті чого територія залишиться­ соціально незахищеною, – розповідає «КП» сільський голова Чарівного Микола Крамаренко.

Колишній директор підприємства під час звільнення, за словами очільника села, перебував на лікарняному.

Наразі селяни мітингують, постійно чергують на підприємстві та проводять збори. Працівники хочуть висунути свою кандидатуру на посаду директора, оскільки для них важливо, щоб керівником господарства стала місцева людина або, принаймні, з їхнього району.

– Люди намагаються знайти компроміс. Все проходить цивілізовано, безпорядків не було, правоохоронці не долучалися. Намагалася­ втрутитися районна влада, але вона жодним чином на ситуацію зі зміною керівництва вплинути не може, – додає Крамаренко.
e-max.it: your social media marketing partner