В області очільники сільрад ідуть з посад через пенсійне законодавство

,

Очільники сільських рад звільняються з посад через прийняті Верховною радою зміни до законів про пенсійне забезпечення посадових осіб місцевого самоврядування, повідомив у Facebook народний депутат, екс-очільник Кіровоградщини Сергій Ларін, посилаючись на звернення, адресоване йому головами та секретарями сільрад Кіровоградського району.

– До мене звернулися голови і секретарі сільрад із Кіровоградської області. Вони потрапили під норму прийнятого коаліцією закону про заборону виплати пенсій працюючим пенсіонерам на виборних посадах в органах місцевого самоврядування. Тепер голови сільрад і секретарі масово пишуть заяви на звільнення, а самі території втрачають законно обраних представників. Усе тому, що їх загнали в рамки: або мізерна пенсія або ж іще менша зарплата, – пише Ларін.

Він нагадує, у березні Кабмін порахував, що на цьому держбюджет заощадить чотири мільярди гривен.

– Коаліція прийняла цей закон і, тим самим, заклала міну уповільненої дії як під місцеві вибори, так і під весь процес децентралізації влади: відсутність глав біля сіл, селищ, міст загальмує реформу місцевого самоврядування. Нас запитують, де взяти ці чотири мільярди? По-перше, треба припинити красти з бюджету! А по-друге, розставляти правильно пріоритети! Ця коаліція з легкістю приймає те, що спаде їй на думку, витрачає на це колосальні гроші. Наприклад, виконання закону про декомунізацію вимагає 15 мільярдів! Що ж це за влада така, на знесення пам'ятників і перейменування вулиць вони мільярди дають. Зате людей, які все життя пропахали в прямому сенсі слова, на старості років обібрали до останньої копійки! – підкреслює нардеп.

Разом із тим він зауважує, що «Опозиційни блок» неодноразово закликав парламент скасувати прийняті коаліцією закони про скорочення пенсій працюючим пенсіонерам, а також повернути пенсії тим, хто працює на виборних посадах.
e-max.it: your social media marketing partner