Члени коаліції забули, що це вони створили уряд, який підняв тарифи – Колесніков

,

Прем'єр-міністр Опозиційного Кабміну Борис Колесніков нагадав коаліціантам, що це вони створили уряд, який підняв тарифи, сьогодні, 2 липня.

– Я хотів би звернути увагу на тенденцію останнього часу: всі 5 членів коаліції критикують тарифи. Очевидно, всі 5 членів коаліції забули, що це вони створили уряд, який підвищив тарифи! Тобто тут два варіанти: або вони забули, що уряд, це їх представники у владі, або вони готують себе до опозиційної діяльності і проводять, так би мовити репетицію, що теж не погано, – підкреслив Колесніков.

Політик нагадав, що багато депутатів, членів коаліції, прямо або опосередковано підтримують Енергетичний майдан в Єревані.

– Підвищуючи в середині країни ціни на газ в 7 разів, вони закликають дружню країну домагатися від влади зниження тарифів на електроенергію для населення. Та ви у себе розберіться, або самі проведіть Енергетичний майдан проти свого ж уряду. Почніть з себе! Немає таких країн, принаймні демократичних, які дають поради комусь, не бачачи проблем у себе, – сказав опозиційний прем'єр.

За його словами, енергетична безпека – це питання номер один.

– Подивіться, як діють провідні країни світу: США, Великобританія, Німеччина. Де енергетична безпека – це догма національної політики. Як би українська влада не знущалася над Західною Європою: перекриваючи газ, відкриваючи газ, не сплачуючи за газ, - вони готові навіть позичати гроші Україні (в умовах дефолту), щоб забезпечити своїх громадян теплом в зимовий період. Тому все починається з простого - 42 млн українців мають бути в теплі, бути з гарячою водою, на вулицях має бути світло, під'їзди повинні бути освітлені, опалюватися, – сказав він.

– Влада взагалі не розуміє, в принципі, що таке Євросоюз, що таке енергетична безпека. Що заради власних народів, європейці каторжною працею збудували сучасну Європу. Влада, перш ніж критикувати власний уряд, повинна розуміти, що вона призвела країну до дефолту! Майже за півтора роки Україна втратила все, що мала! – резюмував Борис Колесніков.
e-max.it: your social media marketing partner