Лікар з Олександрії залишив роботу в Москві і подався на фронт

,

2097Олександрійський хірург Микола Дрок, якому 61 рік, залишив престижну клініку в Москві, де працював останні 12 років, і пішов на фронт допомагати українцям, пише «Моя Олександрія». Нині медик приїхав додому у тижневу відпустку.

Медпункт Дрока розташований у Курахово в пристосованому приміщенні на базі відпочинку. Польова клініка обслуговує три підрозділи – батальйони «Січ», «Карпатська Січ» і 93-у бригаду.

Ліка каже, зазвичай, доводиться боротися зі звичайними захворюваннями – застуда, грип, діарея, шкірні грибки, іноді – з проблемами серця.

– Пораненим ми надаємо тільки першу допомогу, осколки не видаляємо. Наше завдання – зупинити кровотечу і зробити якісну перев'язку, щоб людина нормально переніс дорогу. Потім їх приймають лікарні Курахово, Краматорська, Слов'янська, а найбільш складні випадки – Дніпропетровськ, Запоріжжя і Київ, – уточнює він.

У зоні АТО Микола Дрок встиг прославитися своїм віком.

– Обдзвонив тоді всі батальйони, питав, хто готовий мене прийняти. Армія з таким віком зв'язуватися не хоче, добровольчі батальйони – теж. Воліють до 50 років. В кінці-кінців додзвонився в «Січ», де і числюсь начальником медслужби батальйону досі, – розповідає лікар.

Нині хірургу регулярно телефонують з Москви і пропонують повернутися в клініку. Є нові пропозиції від інших клінік. Але він відмовляється і взагалі, каже, більше в Москву не хоче. Після відпустки його чекають у Києві, у школі підготовки нового поповнення. А далі, якщо в послугах олександрійця буде необхідність, знову поїде на фронт.
e-max.it: your social media marketing partner