Житлові субсидії нараховуватимуться за новим порядком

,

З 1 липня пільги на житлово-комунальні послуги, тверде паливо, скраплений газ, користування стаціонарним телефоном, послуги встановлення квартирних телефонів, придбання ліків та зубопротезування надаватимуться лише тоді, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї не перевищуватиме податкову соціальну пільгу, що дорівнює 1710 гривень, повідомив директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.

За його словами, без урахування цих змін пільги й надалі призначатимуться лише інвалідам війни, учасникам бойових дій, особам, постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС І та ІІ категорій та їхнім вдовам, а також інвалідам військової служби та реабілітованим. - Щодо інших категорій громадян, а це більше як 120 тисяч осіб, то в разі позитивного вирішення, вони матимуть право провести перерахунок пільг, - уточнив посадовець.

За інформацією Догарова, без офіційного звернення, тобто в автоматичному режимі, пільги перераховуватимуться пенсіонерам та ветеранам, які мають дохід у вигляді пенсій та державних допомог.

- У випадках, коли є інші доходи, а також, якщо родина складається з інших членів, цим громадянам необхідно буде звернутися до органів соціального захисту населення за місцем проживання, де й буде прийматися рішення щодо призначення їм пільг, - додав директор департаменту.

e-max.it: your social media marketing partner