Захисники тварин: В обласному центрі у ветмагазині незаконно продають диких звірів

,

Кіровоградські захисники тварин забили на сполох: у ветеринарному магазині, що на ринку по вулиці Попова в обласному центрі, продають диких тварин. Волонтери розповіли, що бачили у клітках лисеня і ворона. Кажуть: це не лише неналежне утримання тварин, а й небезпека для людей, адже лисиці – переносники сказу.

–У ветмагазині незаконно продавали диких тварин. По-перше, у власника має бути дозвіл на їхнє утримання. По-друге, тварин тримали у таких клітках, що не відповідали їхнім розмірам. На жаль, ми не сфотографували це неподобство, бо боялися злякати, вони і так були у дуже стресовому стані. По-третє, лисиці – переносники сказу. Мають бути належні документи про щеплення і так далі, – пояснює керівник громадської організації захисту тварин «БІМ» Тетяна Кучерява.

Однак, щойно «КП» зібралася перевірити магазин, лисеня звідти зникло, залишився тільки ворон. Газета поцікавилася вартістю птаха.­ Чоловік, що був за прилавком, повідомив: за ворона просять тисячу гривень! Птах дійсно знаходився у замалій клітці – його крила врізалися у пруття.

– Ще велике питання, де власник магазину взяв цих тварин. Мають бути документи про їхнє придбання. Тому до продавців лисеняти і ворона є багато запитань. Оскільки, як нам відомо, інспекція зараз не проводить жодних перевірок, просимо місцеву владу і профільні управління звернути на це увагу. Шкода завдається як тваринам, так може бути завдана і людям, – звертається активістка «БІМу».

«КП» намагалася поцікавитися походження живого товару у самого власника крамниці, втім, щойно почувши, що телефонують журналісти, він одразу вимикає телефон.
e-max.it: your social media marketing partner