«КП» перевірятиме, як голови районів виконують доручення Кузьменка

,

Ще на початку квітня голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко доручив голові Олександрівської РДА створити нові робочі місця в районі, домогтися збільшення середньої заробітної плати до 3600 гривень в аграрному секторі і перевести окремі об’єкти соцсфери на альтернативне опалення. Як виконала ці доручення Ольга Борота – з’ясувала «КП».

Голова райдержадміністрації повідомила, що з квітня в районі таки вдалося створити понад дві сотні нових робочих місць. Відбулося це в основному за рахунок аграрного сектору.

– Наше господарство спеціалізується на вирощуванні зернових культур – соняшника, сої, кукурудзи, пшениці, ячменю, – розповідає голова фермерського господарства «Сокіл» Сергій Сокол. – Нещодавно ми трохи розширилися: побудували новий зберігальний комплекс. Тому взяли на роботу ще додатково 19 робітників. В основному це молоді хлопці з нашого села. Зараз усього працює 32 особи. З поставленими задачами ми справляємося, таким чином допомагаємо і місцевому населенню. Середня зарплата на підприємстві торік становила 3600, у травні цього року вона зросла до 4200. Люди задоволені і рівнем оплати праці, і наявністю роботи.

Ольга Борота каже, що поступово виконується і доручення про переведення закладів соцсфери на альтернативне опалення. Так, у дитсадочках №3 «Сонечко» та №6 «Світлячок» вже встановили котельні. Відтепер там грітимуться не газом, а дровами. На ці цілі влада Олександрівки виділила трохи менше півмільйона гривень. Встановити альтернативне опалення планують і в двох школах району.

Щоправда, для обох садочків залишилося придбати генератори, які на випадок відключення електроенергії постачатимуть тепло, а також побудувати і сховище для дров. Вирішити це питання тамтешня влада обіцяє уже найближчої сесії.

Заступник голови райдержадміністрації Анатолій Каражбей запевнив, що проблем із сировиною для опалення не виникатиме.

– У нас є Олександрівське лісове господарство, яке може забезпечувати дровами, – пояснює він. – Центральна районна лікарня вже на альтернативному опаленні. Вже помітні позитивні сторони, є певна економія. До того ж, планується поставити дров’яні котельні в Михайлівській школі та в Олександрівській школі №1. Думаю, до нового опалювального сезону ці заклади також удасться перевести на альтернативні джерела енергії.

Фактично з Олександрівського району «КП» розпочинає серію своїх перевірок. Газета триматиме на контролі доручення й іншим очільникам територій. А от як ті справлятимуться – обов’язково з’ясуємо.
e-max.it: your social media marketing partner