Правоохоронці проводять обшуки у податківців у 15 областях країни

, КП

9176Нацполіція України спільно з військовою прокуратурою проводить понад 400 обшуків у податкових службах на території 15 областей України в рамках одномоментної антикорупційної операції, затриманих доправлятимуть авіатранспортом у Київ, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, пише «Interfax-Україна».

– Наразі понад 1700 співробітників Нацполіції і близько 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки на території 15 областей держави. Відбувається одномоментне затримання осіб. Їх доправлятимуть у Київ до суду для обрання запобіжного заходу авіатранспортом для вручення підозри і відправлятимуть їх до Печерського райсуду для розгляду по суті наших клопотань про обрання запобіжного заходу – арешту, – каже Матіос.


Як відзначив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, обшуки проводять по справі організації і функціонування так званих податкових майданчиків, пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів України Олександром Клименком.


– Торік 24 травня за рішенням генпрокурора, економічний блок злочинної організації Януковича передали на розслідування у Головну військову прокуратуру, частина військових проваджень уже спрямована до суду, щодо екс-міністра доходів і зборів Клименка вже розпочато досудове розслідування і він уже притягнутий до кримінальної відповідальності за 3 мільярди незаконно відшкодованих ПДВ. Зараз триває операція щодо перших керівників і їхніх заступників усіх 15 обласних управлінь міністерства доходів і зборів на той момент, так званих державних податкових адміністрацій, безпосередньо причетних до організації функціонування так званих податкових майданчиків, у результаті яких держава недоотримала 97 мільярдів, – сказав Матіос.


Наразі «КП» з’ясовує, чи входить у список 15 регіонів Кіровоградщина.

e-max.it: your social media marketing partner