За знущання над тваринами пропонують карати до 8 років в’язниці

, КП

8379Парламент підтримав у першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються введення гуманного ставлення до тварин», яким за знущання над тваринами передбачається максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років, сьогодні, 4 квітня, повідомляють «Сomments.ua».

Згідно з законопроектом пропонується внести зміни до закону «Про захист тварин від жорстокого поводження», у кодекс «Про адміністративні правопорушення» і до Кримінального кодексу України.


Зокрема, до Кримінального кодексу пропонується внести норму, згідно з якою дії, пов’язані з жорстоким поводженням із тваринами, вчинені з особливою жорстокістю або призвели до загибелі, або в результаті яких тварини стали каліками, вчинені групою осіб, карати позбавленням волі терміном від 5 до 8 років.


Водночас пропонується змінити статтю 299 Кримінального кодексу – жорстоке поводження з тваринами, відповідно до якої знущання над тваринами каратиметься арештом до 6 місяців або обмеженням волі терміном до 3 років. Ті ж самі дії, вчинені в присутності малолітніх, каратимуться обмеженням волі терміном від 3 до 5 років, або позбавленням волі на такий же термін.


Як писала «КП», торік у квітні четверо студентів жорстоко познущалися над твариною, яку взяли у волонтерів. Першокурсники спочатку втопили цуценя в пакеті з водою, а потім під наглядом викладача його розчленували. Резонансний випадок насилля над твариною викликав бурхливу реакцію як у захисників тварин, так і в громадськості. Проте реальногоо покарання шкуродери так і не понесли.

e-max.it: your social media marketing partner