Онищенка вважають частиною пропаганди Путіна проти України

,

Очільниця Free Russia Foundation Наталія Арно переконана, що екс-нардеп, який нині переховується від українського правосуддя, є частиною пропагандистської війни Путіна проти України, пише «Lb.ua».

Зокрема вона вважає, що останнім прикладом кампанії дезінформації керівництва РФ проти України є ситуація з заявами Онищенка, в яких він звинувачує українську владу у хабарництві.

«Ці твердження не знайшли підтвердження. Але доведений той факт, що Онищенко звинувачений українським національним антикорупційним органом у розкраданні 62 мільйонів доларів із державного бюджету. Його позбавили мандата і звинуватили у державній зраді. Онищенко втік із України в Лондон, але до цього зробив одну зупинку в Москві», – зауважила Арно.

При цьому вона вважає, що Росія випробуватиме новий світовий порядок, а також створюватиме нові загрози суверенітету України.

На думку Арно, Кремль застосовуватиме й надалі тактичну гібридну агресію - поєднання демонстрації військової сили, військової дезінформації та використання «проплачених місцевих сурогатів в цілях здійснення порядку денного Кремля»

«Я сподіваюся, що наші друзі в Конгресі США, які лояльні до України, не відвернуться від глобального етапу нової ери і надалі підтримуватимуть свободу українського народу», – зазначила очільниця Free Russia Foundation.

Також Арно припускає, що шляхом військових і невійськових дій, спрямованих на дестабілізацію України, керівництво РФ спробує знизити збройний опір України і викликати у громадян сумнів щодо легітимності та ефективності влади.

«І поки Захід буде зайнятий своїми внутрішніми питаннями, Путін використовуватиме будь-яку можливість, щоб повернути Україну на орбіту Кремля і переконатися, що вона стає недієздатною державою», – наголосила вона.

Free Russia Foundation – некомерційна організація, яка підтримує демократичні зміни в Росії. Організація надає допомогу громадянському суспільству в Росії і працює з російською діаспорою, зокрема з тими, хто покинув країну через переслідування з політичних мотивів. Фонд стверджує, що вже три роки спостерігає, як Росія веде війну в Україні. За інформацією організації, Росія влила мільйони на фінансування фейкових новин, пропаганду і дезінформацію, а також у військову підтримку проросійських бойовиків на Донбасі.
e-max.it: your social media marketing partner