Лідери «Основи» взяли участь у форумі в рамках AgroExpo

, КП

05464У Кропивницькому лідери партії «Основа» Сергій Тарута й Андрій Ніколаєнко взяли участь у форумі на тему державного регулювання агропромислового комплексу у рамках АгроЕкспо. Вони акцентували увагу на тому, якою має бути аграрна політика держави і політика в галузі машинобудування та інженерії.

Одне з головних завдань партії – повернути престиж інженерії в Україні. Аби українські фахівці мали можливість працювати в країні, а їхня продукція була затребувана. Лідери партії зауважують, «AgroExpo» – це новий рівень стандарту проведення сучасних виставок.


– Сумно стає, що для того, щоб виростити тонну української пшениці, ми використовуємо іноземну техніку, іноземне насіння, іноземне пальне. Треба щоб все це було українське. От ця виставка, це одна з можливостей побачити український потенціал і добре, що є люди, які її започаткували, вірять в неї і вона розвивається з року в рік, – каже Андрій Ніколаєнко.


Партія пропонує програму «Наша основа». Згідно з нею, Україна розвиватиметься як індустріальна держава, але зі значною часткою аграрного сектору. Це допоможе до 2030 року стати однією із найбільш розвинених країн.


– Ми будемо говорити і про ринок землі, про машино сільгоспмашинобудування і інші речі. Сьогодні Кропивницький є певною мірою тим майданчиком для обговорення саме аграрної стратегії партії «Основа», – продовжує Ніколаєнко.


– У нас є дійсно стратегія відносно розвитку аграрних територій і аграрного бізнесу. У Кіровоградському регіоні є інший потенціал. Це машинобудування. Ми сьогодні бачили представників гідросили і товари гідросили, які були на виставці і ельворті і інших других вирбників, які сьогодні можуть конкурувати і конкурують уже не тільки України з західними виробниками, але вони конкурують сьогодні уже на глобальному ринку. І хочу сказати, що і наукова складова і багато тих сьогодні галузей, які можна розвивати на Кіровоградщині, – уточнює Сергій Тарута.


Партія «Основа» виступає за впровадження ринку землі, однак вважає, перед тим, як його відкрити держава має прийняти низку фундаментальних змін у фінансовій, правовій системі, щоб унеможливити факти захоплення землі. Також в пріоритеті повинен бути розвиток фермерства і малого господарства.


– Сьогодні ми спостерігаємо розквіт рейдерства, абсолютно зруйновану фінансову систему. Відповідно ми розумуємо, що існує велика кількість ризиків у випадку тотального відкриття ринку землі, – каже Андрій Ніколаєнко. – Відкриваючи його, потрібно починати з пробних механізмів, земельного банку, державної землі, яка є у власності, ефективного залучення коштів, сформувати справедливу ціну. Відповідно з одного боку ринок землі треба запроваджувати, але ціна має бути справедливою. Обікрасти українських селян ми точно не дамо.


Наостанок Сергій Тарута наголосив, Україна має шанси на впровадження позитивних змін, але все залежить від виборів у 2019 році.

 

e-max.it: your social media marketing partner