Автобусам без тахографів і ременів безпеки для пасажирів можуть заборонити здійснювати перевезення

,

05001Автобусам без тахографів, які мають більше ніж дев’ять місць для сидіння, які переобладнані з вантажних у пасажирські, які не мають ременів безпеки для пасажирів, заборонять здійснювати перевезення. Відповідні зміни до правил надання послуг пасажирського транспорту оприлюднило Міністерство інфраструктури.

Зокрема відомство пропонує:
із січня 2019 року заборонити використання транспортних засобів для перевезення пасажирів із кількістю місць для сидіння більш ніж дев’ять (з місцем водія включно), які не обладнані тахографами. Винятком із правил будуть транспортні засоби, які використовуються для регулярних перевезень пасажирів на маршрутах протяжністю не більше 50 кілометрів і з максимально дозволеною швидкістю 40 кілометрів на годину.
із січня 2020 року заборонити використання автобусів переобладнаних із вантажних транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень, окрім переобладнаних автобусів категорії М2 за конструкцією призначених для перевезення лише сидячих пасажирів на нерегулярних маршрутах протяжністю до 80 кілометрів за наявності сертифікату відповідності колісного транспортного засобу виданого органом сертифікації призначеним Міністерством інфраструктури.
із січня 2021 року заборонити використання транспортних засобів для перевезення пасажирів, не обладнаними ременями безпеки відповідно до вимог правил Європейської економічної комісії за винятком транспортних засобів, що здійснюють перевезення пасажирів на міських маршрутах.


– Таким чином, поступове запровадження обмежень щодо використання переобладнаних автобусів дає можливість автомобільним перевізникам поетапно замінити автобуси на маршрутах дальнього сполучення на більш комфортні та безпечні, – вважає міністр інфраструктури Володимир Омелян.

e-max.it: your social media marketing partner