«Ощадбанк» третій рік поспіль став провідним банком України

,

03123Третій рік поспіль «Ощадбанк» стає переможцем комплексного рейтингу «50 провідних банків України» за версією щорічного незалежного дослідження інформаційного агентства Financial Club.

Дослідження «50 провідних банків України» – сьомий щорічний рейтинг, що базується на основі аналізу квартальної та річної звітності, а також внутрішньої інформації банків, яку вони надавали під час опитування. Діяльність банків було детально проаналізовано за 120 параметрами послуг та продуктів.

Комплексний підхід, удосконалена методологія, значний обсяг зібраних даних та незалежний контроль процесу складання рейтингу дають можливість стверджувати, що на сьогодні дослідження «50 провідних банків України» є найбільш повною та об’єктивною оцінкою конкурентних переваг учасників банківського ринку.

До наглядової ради рейтингу цього року увійшли Оксана Маркарова – перший заступник міністра фінансів, Роман Шпек – голова Ради НАБУ, Валерій Геєць – директор Інституту економіки та прогнозування НАН України.

«Ощадбанк» у 2017 році зберіг та посилив позиції в багатьох номінаціях рейтингу за обслуговуванням як фізичних, так і юридичних осіб. Банк був представлений в 14 номінаціях та здобув комплексну оцінку 8 166 балів (що на понад 500 балів перевищує результат срібного призера). Щодо показників, які дали «Ощадбанку» можливість вкотре підтвердити звання провідного банку країни, позитивна динаміка спостерігалась за кожним із напрямів.

• Лідер у номінації «Інкасація коштів». «Ощадбанк» традиційно є найбільшим гравцем на ринку інкасації. За 2017 рік обсяг інкасованих коштів збільшився порівняно з 2016 майже на 40%.

• Друге місце в номінації «Кредити малому та середньому бізнесу». Не увійшовши минулого року до ТОП-10 банків у цій номінації, цього року «Ощадбанк» одразу отримав срібло. У вересні 2017 року банк оголосив про старт загальнонаціональної комплексної програми підтримки малого бізнесу «Будуй своє». У 2017 році «Ощадбанк» видав клієнтам мікро-, малого та середнього бізнесу кредитів на суму понад 1,7 мільярда гривень. Кредитний портфель клієнтів ММСБ на кінець 2017 року становить 2,6 мільярда гривень.

• Друге місце в номінації «Зарплатні проекти». Сьогодні 32 тисячі організацій мають в «Ощадбанку» зарплатні проекти. Кожний п’ятий українець отримує зарплату в «Ощадбанку».

• Друге місце (перемістився з четвертого) в номінації «Інтернет-банкінг». Вже понад 2,7 мільйона клієнтів користуються одним з найкращих онлайн-банкінгів України – «Ощад 24/7». Майже щомісяця впроваджуються нові сервіси, вдосконалюється користування системою.

• Друге місце (перемістився з четвертого) в номінації «Іпотечний кредит». У 2017 році «Ощадбанк» видав 362 мільйони гривень іпотечних кредитів. На початку 2018 року банк розпочав іпотечне кредитування первинного ринку нерухомості.

• Друге місце (піднявся з восьмого) в номінації «Овердрафти». В рамках програми «Будуй своє» умови отримання овердрафту було адаптовано саме для клієнтів сегмента мікро- та малого бізнесу, що дало позитивний результат. За рахунок запровадження оновлених умов продукту кількість звернень клієнтів сегмента мікро- та малого бізнесу за овердрафтом у 2018 році зросла втричі порівняно з аналогічним періодом 2017 року. До кінця поточного року «Ощадбанк» планує охопити овердрафтами до 50% активних клієнтів сегмента мікро- та малого бізнесу.

• Третє місце в номінації «Обслуговування фізичних осіб у відділенні». Варто відзначити це особливе досягнення, адже якість обслуговування завжди була для «Ощадбанку» чи не найболючішою темою. Створено нову мережу відділень – більше 600 відділень нового формату. Впроваджено систему контролю відділень та нову комунікацію з клієнтами за принципами максимальної відкритості та прозорості, проведено підбір персоналу. Навчання працівників є безперервним.

• Четверте місце (піднявся з сьомого) в номінації «Преміальний банкінг». Навесні 2016 року «Ощадбанк» розпочав розвивати напрям преміум-обслуговування роздрібних клієнтів. У 2017 році банк заявив про себе як про активного гравця на преміум-ринку, відкривши перший преміум-центр у Києві та понад 40 преміальних зон по всій Україні. За два роки кількість преміум-клієнтів «Ощадбанку» збільшилась утричі.

• П’яте місце (перемістився з сьомого) в номінації «Автокредит». У 2017 році «Ощадбанк» видав 172,5 мільйона гривень автокредитів, збільшивши частку ринку з 1% в березні до 7% у грудні. На початку 2018 року «Ощадбанк» запропонував оновлені акційні умови кредитування та окремі програми з ключовими партнерами – лідерами авторинку.

• П’яте місце (вперше номінований) за напрямом «Карткові кредити». «Ощадбанк» пропонує найвигіднішу ефективну ставку за картковим кредитом на ринку та прозорі умови обслуговування. Сума встановлених кредитних ліній за картками збільшилась на 1,5 мільярда гривень.

• П’яте місце (перемістився з сьомого) в номінації «Обслуговування юридичних осіб». Протягом 2017 року «Ощадбанк» залучив на обслуговування понад 500 нових клієнтів великого корпоративного бізнесу та понад 24,5 тисячі клієнтів мікро-, малого та середнього бізнесу. Запроваджено нові продукти для юридичних осіб, що сприяло суттєвому збільшенню обсягу комісійних доходів, отриманих від таких клієнтів.

Також у рамках рейтингу визначались найефективніші менеджери банківського ринку. Голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний увійшов до топ-трійки в номінації «Кращий топ-менеджер», а заступник голови правління Антон Тютюн – до топ-п’ятірки найкращих роздрібних банкірів.

– Якщо перший раз могла бути випадковість, другий, можливо, збіг обставин, то третій раз – точно закономірність. «Ощадбанк» третій рік поспіль стає лідером рейтингу «50 провідних банків України» за версією Financial Club Awards-2018. Ми є трикратними переможцями банківської Ліги Чемпіонів! Дякую команді за роботу, а конкурентам – за драйв. Це доказ того, що навіть такий велетень як «Ощад» може змінюватись і змінюється. І ми здивуємо ще не раз, – прокоментував перемогу голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний.
e-max.it: your social media marketing partner