Два дитсадочки Олександрівки перевели на альтернативне опалення

,

Нещодавно дошкільні навчальні заклади №3 «Сонечко» та №6 «Світлячок» перевели на альтернативне опалення. Відтепер там грітимуться не газом, а дровами. Селищна рада Олександрівки виділила на ці роботи більше 400 тисяч гривень. Встановити такий вид опалення планують і в двох школах району.

– У нас 145 вихованців, працює шість груп, – розповідає завідуюча дитсадочком №3 Любов Кубряченко. – Більше десяти років ми опалювали газом. Котельню почали встановлювати на початку цього року. Пов’язано це з тим, що треба постійно економити газ через його скажену ціну. Дрова зараз дешевші. Вже поставили котел, підключили його до електрики. Але газову котельню викидати не будемо, нехай стоїть.

Проте для обох садочків треба ще закупити генератори, які на випадок відключення електроенергії постачатимуть тепло в садочки. Окрім того, необхідно побудувати і накриття для дров. Вирішити це питання місцева влада обіцяє на найближчій сесії.

За словами першого заступника голови райдержадміністрації Анатолія Каражбея, проблем із сировиною для опалення виникати не буде.

– У нас є Олександрівське лісове господарство, яке може забезпечувати дровами, – говорить він. – Центральна районна лікарня вже на альтернативному опаленні. Вже спостерігаються позитивні сторони, є певна економія. До того ж, планується поставити дров’яні котельні і в Михайлівській школі та в Олександрівській школі №1. Думаю, що до нового опалювального сезону ці заклади також будуть переведені на цей вид опалення.
e-max.it: your social media marketing partner