Скаршевський: Влада створює перешкоди для ведення легального бізнесу і не бореться з тіньовою економікою

,

У країні триває практика встановлення Державною фіскальною службою планів по збору штрафів, посилюється податковий тиск на бізнес і створюються передумови для існування податкових ям. Про це заявив опозиційний міністр фінансів Віктор Скаршевський на засіданні Опозиційного уряду учора, 23 червня.

– Тільки за квітень фіскальна служба запланувала зібрати з імпортерів штрафів на суму 420 мільйонів гривень. У річному вираженні – це близько 5 мільярдів гривень запланованих штрафів лише по митниці. Податкова перестала відшкодовувати ПДВ підприємствам-експортерам в автоматичному режимі. І це в тій ситуації, коли в країні дефіцит валюти, а підприємства-експортери основні її постачальники! Через тиждень, 1 липня, закінчиться тестовий режим з ПДВ-рахунками. До повноцінного функціонування цієї системи не готова ні фіскальна служба, ні бізнес. Повноцінне введення ПДВ-рахунків призведе до вимивання обігових коштів у підприємств і до економічного колапсу. Також з 1 липня будуть введені в обов'язковому порядку касові апарати для малого бізнесу. Більшість підприємців або припинять свою діяльність, або підуть у тінь. Необхідно скасувати дане нововведення, або доопрацювати і відкласти до 1 січня 2016 року, – сказав Скаршевський.

Він акцентував увагу на тому, що створюючи перешкоди для ведення легального бізнесу, влада не бореться з тіньовою економікою.

– За словами колишнього глави СБУ:« Без фіскального даху не працює жоден конвертаційний центр». Втрати бюджету від застосування даних схем становлять близько 50-70 мільярдів гривень на рік, – пояснив опозиційний міністр.

За його словами, Опозиційний уряд вже розробив план з реформування податково-бюджетної сфери.

– Будь-яка людина, будь платник податків, зайшовши на сайт Мінфіну, зможе побачити витрачання кожної гривні, сплаченої до бюджету. Ми позбудемося зайвих витрат. Насамперед, скоротимо витрати на владу. Викорінення зловживань у податково-бюджетній сфері дозволить збільшити бюджетний ресурс мінімум у 1,5 рази – на 250 мільярдів гривень. Справедливі податки для бізнесу приведуть до легалізації економіки. Ніякого особистого контакту з представниками фіскальних служб. Тільки лише великі корпорації. Наша податково-бюджетна політика буде спрямована не на максимальне відбирання грошей у бізнесу і громадян, як це відбувається зараз, а створюватиме умови для економічного зростання. 80% бюджетних ресурсів буде залишатися на місцевому рівні і тільки 20% у державному бюджеті. Фінансова децентралізація дозволить місцевій владі в рази збільшити їх фінансовий ресурс і дозволить підвищити витрати на освіту, медицину, дороги і соціальний захист, – резюмував Скаршевський.
e-max.it: your social media marketing partner