У Світловодську запустили нову хлораторну водогону «Дніпро-Кіровоград»

,

У Світловодську запрацювала сучасна хлораторна обласного комунального підприємства «Дніпро-Кіровоград». На її будівництво витрачено близько 15 мільйонів гривень.

–Відкриття нової хлораторної є надзвичайно важливою подією, адже мова йде про здоров’я та безпеку людей. Погодьтеся, це найкраща інве­стиція, що спрямована на збереження здоров’я людей. Відтепер жителі Кіровограда, Світловодська, Знам’янки та Олександрії споживатимуть питну воду покращеної якості, – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

– Мені надзвичайно приємно, що саме завдяки спільному рішенню обласної ради та обласної державної адміністрації минулого року вдалося віднайти більше п’яти мільйонів гривень на завершення реконструкції нової хлораторної, – додав він.

Як повідомив генеральний директор підприємства «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик, стару хлораторну було введено в експлуатацію ще у 1973 році, але з того часу очисне обладнання морально та фізично застаріло і станом на 2005 рік вже не відповідало вимогам з охорони праці, техніки безпеки та надзвичайних ситуацій. Тому довелося вирішувати питання про зведення нового сучасного об’єкта.

– Тут встановлено найсучасніше обладнання, зокрема, хлораторні дозатори німецької фірми «Siemens», що активно викори­стовуються у багатьох країнах світу. Воно подаватиме в автоматичному режимі лише необхідну кількість хлору, що дозволить забезпечити споживачів якісною питною водою, – додав Ілик.
e-max.it: your social media marketing partner