У Новгородці вулиці з радянськими назвами перейменують на честь героїв АТО

,

У Новгородківській селищній раді вирішили перейменувати вулиці, назви яких підпадають під дію закону про декомунізацію, на честь героїв АТО у вівторок, 16 червня, повідомляють в РДА.

Перейменуванню підлягають такі вулиці селища: Кірова, Леніна, 50 років Жовтня, Радянська, Комінтерна, Свердлова, Калініна, Дзержинського, Ульянова, Дімітрова, 70 років Жовтня, Орджонікідзе, Котовського, Пархоменка. А також провулки: Леніна, Фрунзе, Дзержинського. Окрім того, і вулиці Павлика Морозова та Олега Кошового в селі Велика Чечелівка.

В обговоренні взяли участь заступник голови ветеранської організації району Іван Орел, голова районної ради Олександр Горбенко та голова райдержадміністрації Андрій Кочерга. Для координації роботи по перейменуванню вулиць створили комісію.

Усі присутні дійшли згоди, що найбільші вулиці Новгородки повинні носити імена жителів селища, які загинули на сході, – Олександра Агапова та Василя Новака. Також на їхню честь і на честь усіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів планується спорудити у центрі селища меморіал пам’яті.
e-max.it: your social media marketing partner