12-річна освіта буде з 2017 року

,

Навчальні програми 12-річної школи почнуть діяти з 2017 року, повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

– У перехідних положеннях до законопроекту («Про освіту» – ред.) передбачено, що навчальні програми 12-річної школи починають діяти з 2017 року. Тобто, перших випускників дванадцятирічки ми отримаємо у 2029 році, – уточнила посадовиця.

За її словами, причин для переходу до 12-ї річної освіти існує дві.

– 12-річна освіта має сенс не просто тому, що так є у Європі. По-перше, у такому випадку відбувається відтягування моменту прийняття рішення про подальше навчання чи вихід на ринок праці. На сьогодні ми бачимо, що діти, які закінчують школу в шістнадцять-сімнадцять років, часто не готові до того, щоб прийняти правильне рішення щодо подальшої долі,– коментує Совсун і додає, що інша причина полягає у необхідності дати учням більше часу для того, щоб підготувати їх до подальшої участі у суспільстві.

Водночас перший заступник міністра зауважила, що після переходу до 12-річної освіти можливим стане скорочення програм підготовки у вищій освіті.
e-max.it: your social media marketing partner