Держсанепідслужба області обстежила оздоровчі табори

,

Відучора стартувала літня оздоровча кампанія для дітей. Попередньо працівники Держсанепідслужби області обстежили дитячі заклади оздоровлення та відпочинку. Виявили, що у деяких не відповідає нормам якість води, інші – не привели до ладу харчоблоки, повідомляють у відомстві.

У належному стані зараз знаходяться чотири заклади: «Сонячний» у Долинському районі, «Бригантина» у Новоархангельському, «Лісова пісня» у Маловисківському, «Чайка» у Гайворонському районах. Три з них уже відкрилися, крім оздоровчого комплексу «Лісова пісня», який почне приймати дітей з 20 червня.

Всього під час першої зміни працює 534 заклади оздоровлення та відпочинку для дітей: три позаміські, один санаторного типу і більше півтисячі таборів з денним перебуванням на базі навчальних закладів. У них оздоровлюються 756 дітей і більше 33 тисяч відпочивають.

Фахівці Держсанепідслужби області під час перевірок виявили порушення санітарії в 37 закладах.

Основні види порушень виявлені в таборах з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів. Там не відповідала нормам питна вода. Але після проведення хлорування, показники покращились, тому проведення дитячого відпочинку дозволили.

Також виявили непрацюючі крани біля раковин для миття рук, недостатню кількість миючих та дезінфікуючих засобів, пощерблений посуд, несвоєчасне ведення журналів здоров'я та бракеражу сирої продукції.

Харчування дітей організовано на харчоблоках навчальних закладів, їх санітарно-технічний стан задовільний. Але гігієнічним вимогам не відповідали вісім харчоблоків – за площею та набором приміщень, а на чотирьох відсутня гаряча проточна вода. В одному із закладів меню включало смажену варену ковбасу, що заборонено Кабміном.

Звернули увагу працівники Держсанепідслужби і на те, що встановленої вартості – 10 гривень – сніданку й обіду не вистачить для нормального харчування.
e-max.it: your social media marketing partner