Зупинилося серце професора Марка

,

Видатний літературознавець, доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури педагогічного університету імені Винниченка Василь Марко помер сьогодні, 12 червня. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав доктор наук, професор Григорій Клочек, пише „Златопіль".

– З глибоким сумом повідомляю, що сьогодні відійшов у інший світ відомий вчений і педагог, доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури Кіровоградського педагогічного університету імені Володимира Винниченка Василь Петрович Марко. Для українського літературознавства, для всієї культурної та освітянської громадськості міста, для викладачів і студентів університету це велика втрата, – написав Григорій Клочек.

Василь Петрович Марко народився 6 січня 1936 року в Закарпатській області. Після закінчення школи навчався у Хустському педагогічному училищі. У 1954 році вступив до Ужгородського державного університету. У 60-х роках спочатку працював директором Дулівської восьмирічної школи Тячівського району, а згодом – заступником директора Тячівської районної заочної середньої школи. У 1975 році приїхав на Кіровогращину. Тут, в Кіровоградському державному педагогічному інституті імені Пушкіна (нинішній КДПУ ім. В.Винниченка) і до сьогодні працював літературознавець. Спочатку старшим викладачем кафедри української літератури, згодом доцентом, потім – професором.

Він – автор близько трьохсот наукових праць з історії української літератури, теорії літератури, методики викладання літератури в загальноосвітній і вищій школах.
e-max.it: your social media marketing partner