Геращенко заявив, що його пакет законів докорінно змінить міліцію

,

2033Голосування за пакет законів, націлений на реформування МВС, кардинально змінить систему роботи правоохоронних органів і викорінить корупцію, заявив народний депутат від партії «Народний фронт», член колегії МВС Антон Геращенко під час робочої поїздки у Кіровоград, сьогодні, 12 червня.

– Ми підготували великий пакет законів, покликаний реформувати МВС. Це чотири закони. Перший – стосується створення національній поліції, який у першому читанні прийматиметься вже наступного тижня. Другий – по органах внутрішніх справ. Третій – із безпеки дорожнього руху. І четвертий – про центри сервісних послуг, – уточнив Геращенко.

За його словами, новий закон про поліцію дасть змогу створити створена законодавчу базу для роботи органів внутрішніх справ по-європейськи.

Однак, говорить, особливий інтерес у суспільства викликає закон про безпеку дорожнього руху, яким пропонується ввести відеофіксацію порушень.

– Я впевнений, що наступного тижня закон буде прийнятий. Спочатку, звичайно, буде багато критики, це нормально. Але в результаті більшість порушень правил дорожнього руху на найнебезпечніших перехрестях і місцях фіксуватимуться в автоматичному режимі. І у водія вже не буде можливості домовитися з працівниками ДАІ, а у «Дорожнього контролю» – зняти, як ДАІшники вимагають у когось хабар. Камера буде неупереджено все фотографувати, – аргументує Геращенко.

Народний депутат також додав, що закон про сервісні центри покликаний реформувати дозвільну систему.

– Він має докорінно змінити взаємовідносини по оформленню зброї, автомобілів, отриманню прав і всіх можливих довідок від міліції. Цим законом передбачається скорочення системи МРЕВ – з 300 залишиться 80. Кількість робітників буде три тисячі на всю Україну. Одночасно планується підняття їм заробітних плат, – зазначив Геращенко.
e-max.it: your social media marketing partner