Фермери області скорочують виробництво овочів через відсутність власних сховищ

,

Фермери Кіровоградщини, які вирощують овочі, заявляють, що вимушені скорочувати обсяги виробництва через відсутність власних овочесховищ.

– Ми вирощуємо на Кіровоградщині овочі вже 24 роки. Основні культури – капуста та цибуля. Однак зараз об’єми вдвічі скоротилися через відсутність власного овочесховища. Втім уже наступного року плануємо відновити свої потужності, оскільки збудували велике овочесховище. Можливо почнемо вирощувати ще й моркву і буряк, – констатує керівник фермерського господарства «Станіслав» Євген Кім і додає, що будівництво власного сховища – дуже дороге «задоволення».

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко тим часом зауважує, що про проблеми фермерів знає. Каже, виходом із ситуації може стати налагодження тісної співпраці між виробниками овочів та власниками овочесховищ, що діють на території регіону.

– Зараз фермери переживають, щоб не втрапити в фінансову халепу і тому починають скорочувати виробництво. Зі свого боку ми маємо забезпечити логістику, яка б давала можливість упродовж року мати стабільно рівну ціну. Для цього у нас в області є близько восьми овочесховищ, які можуть зберігати до 30 тонн продукції. Сподіваюся, налагоджена робота виробників і власників овочесховищ дасть нам змогу значно здешевити овочеву продукцію, щоб люди могли її купувати по доступній ціні впродовж всього року, – наголосив Кузьменко і зауважив, що всіляко сприятиме розвитку такої сільськогосподарської кооперації.
e-max.it: your social media marketing partner