Стрижаков: Міська влада зробила все для того, щоб Кіровоград перетворився на суцільну «пивнушку»

,

2029«КП» уже повідомляла, що на сесії міської ради, яка відбулася минулого тижня, всього 25 депутатів підтримало рішення, аби з вулиць Кіровограда влада прибрала дозволені нею пивні намети. Втім цього виявилося недостатньо. Ініціатор голосування Артем Стрижаков каже, очільники міста не зацікавлені в тому, щоб обласний центр мав достойний вигляд. Тож через своїх депутатів зробили все, аби розгляд питання не набрав необхідної кількості голосів.

–Уже другий рік поспіль разом із жителями міста ми ведемо боротьбу з засиллям «пивнушок». Однак влада ніби знущається з кіровоградців, продовжуючи давати дозволи на встановлення цих жахливих пивних наметів. Дійшло до того, що в Ковалівському парку, де зараз відпочиває дуже багато дітей, і там стоять такі от розливайки! Про яке здорове майбутнє ми можемо говорити, якщо дітям змалечку пропагують алкоголь?! – обурюється депутат.

Стрижаков зауважує, міські очільники настільки хитро «протягли» так зване пивне питання, що депутатський корпус фактично не мав важелів упливу на цей процес до того, як з’явилися намети.

– Не зважаючи на те, що влада обіцяла, що депутати розглянуть це питання на сесії, міські очільники пішли іншим шляхом – через виконком. Із моменту підготовки проекту рішення до його ухвалення їм знадобився всього день! У той час, як інші, більш нагальні питання, розглядаються не так оперативно. Коли б це питання винесли на засідання сесії, – депутати, якщо б і дозволили встановлювати пивні намети, то перед цим озвучили ряд вимог: по-перше, змусили б власників облаштувати поряд працюючі біо-туалети, а не їхні муляжі, по-друге, зовнішній вигляд цих наметів був би категорично іншим – не обшарпані, а всі в одному стилі… У Львові чомусь дбають про це. Хто там був, обов’язково помітив разючу різницю. І по-третє, дітям там ніхто не наливав би, як це було у нас, наприклад, на останній дзвоник, – коментує Стрижаков і звертає увагу на те, що бюджет не отримує жодної копійки від діяльності «пивнушок».

– Очевидно так комусь вигідно, – припускає він.

Нагадаємо, ще в квітні депутат повідомив, що влада Кіровограда має намір дати дозвіл на встановлення у місті майже трьох десятків «пивнушок». Однак тоді заступник міського голови Сергій Васильченко відхрестився від цієї інформації, проте вже у травні в обласному центрі з’явилися ті самі пивні намети!
e-max.it: your social media marketing partner