У Знам’янському районі завершилися масштабні військово-польові збори (ФОТО)

,

Учора у Знам’янському районі на базі школи при Чорноліському лісництві завершилися перші спільні військово-польові навчання для десятикласників двох районів – Знам’янського та Олександрійського. Перед цим навчання проводилися в Новгородківському районі. Ініціативу планують продовжувати і надалі.

Протягом трьох днів 75 юнаків – три взводи – освоювали основи військової справи: пройшли медичну, тактичну та вогневу підготовку. Майстер-класи з фізичної підготовки надавали інструктори обласної федерації панкратіону. Долучилися до проведення навчань і бійці третього окремого полку спецпризначення.

– Найбільше сподобалися стрільби і захоплення будівель та таборів противника. Навчилися правильно маскуватися, освоїли деякі бойові прийоми. Спочатку було важко. Після цих зборів зрозумів, що це мені точно подобається.­ Можливо, у майбутньому стану військовим, – ділиться враженнями учасник зборів Ярослав Дяденко.

– У цих дітей є блиск в очах і потяг до зброї, – каже спецінструктор із панкратіону Костянтин Ліщенко. – Вони самі проявляли ініціативу, ось попросили показати один із варіантів евакуації поранених із поля бою. Кожна хвилина не проходила дарма. Хлопцям було неймовірно цікаво, а нам приємно, що наші знання комусь знадобилися. Це зараз потрібно, бо патріотизм у нашій країні був трохи загублений, тепер його треба відновити.

Приїхав на закриття зборів і голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Він упевнений, досвід об’єднання зусиль можуть перейняти й інші райони.

– Ці збори пройшли досить на високому рівні, – зазначив очільник області. – Юнаки вправно продемонстрували, чого навчилися за цей час. Їхні викладачі та інструктори змогли за ці дні підняти патріотичний дух хлопців і дати основні навички, які їм знадобляться в майбутньому. Хочу наголосити на тому, що у нас є ще й дівчата, які б хотіли освоювати військову справу. Сподіваюся, наступного разу, коли ми будемо організовувати такі навчання, до них долучаться і дівчата, які вчитимуться надавати першу медичну допомогу пораненим. Така підготовка для молоді конче необхідна у нинішніх умовах. 

 

2022

2024

2025

2026

e-max.it: your social media marketing partner