Cанепідслужба області погодила роботу більше десятка пляжів

,

Державна санітарно-епідеміологічна служба області погодила роботу 13 пляжів на території регіону. Найбільше місць відпочинку біля води в Петрівському районі. У Кіровоград знову заборонено купатися!

Отже, за інформацією Держсанепідслужби, у Петрівському районі дозволено купатися у семи водоймах. Це – пляжі баз відпочинку «Сонечко», «Залив», «Будівельник», «Сосновий бір», «Чайка», «Нептун», «Голуба даль».

По два пляжі придатні для купання в Олександрії, Онуфріївському та Маловисківському районах. Зокрема, в Олександрії – «Перемозький» та мiський на річці Iнгулець. В Онуфріївському районі: годні пляжі будинків відпочинку «Ентузіаст»-1 та «Ентузіаст»-2 у Куцеволівці на Дніпрі. У Маловисківському районі – купатися дозволено у водоймі оздоровчого комплексу «Лісова пісня» (село Оникієве) та будинку відпочинку «Синюха» (село Скалева).

В обласному центрі жоден пляж не підходить для купання.

У СЕС заявляють, щороку піднімають питання облаштування пляжів у Кіровограді перед міською владою, однак результату нуль. Городяни на свій страх і ризик купаються у несанкціонованих водоймах: на річці Інгул – Новомиколаївка і Ковалівка, а також на річці Сугоклея – у парку Перемоги.

Водночас фахівці Держсанепідслужби попереджають, що результати лабораторних досліджень води на згаданих кіровоградських пляжах не відповідають санітарним нормам за бактеріологічними та паразитологічними показниками, а ґрунтів – за бактеріологічними.

На решті пляжів всі відібрані проби відповідали вимогам санітарних норм.

Нагадаємо, торік СЕС області погодила роботу 6 пляжів.
e-max.it: your social media marketing partner