Уряд хоче скасувати дотації тарифів

,

Кабінет міністрів вніс на розгляд Верховної ради законопроект, який передбачає повну відмову від дотування з бюджету тарифів на житлово-комунальні послуги.

Проектом передбачено внести зміни до чинного закону, відповідно до яких встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їхнє виробництво не допускається.

Також із закону пропонується вилучити норму про те, що в судовому порядку можуть вирішуватися питання відшкодування втрат підприємств, що пов'язані із затвердженням цін/тарифів на ЖКП нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на їхнє виробництво.

Разом із тим, уряд пропонує внести зміни, відповідно до яких тарифи мають враховувати собівартість теплонергії та забезпечувати рентабельність суб’єкта господарювання. Пропонується вилучити норму про те, що в разі, якщо тимчасово тариф на теплоенергію встановлено нижче її собівартості з урахуванням граничного рівня рентабельності, орган, який установив цей тариф, повинен передбачити механізми компенсації цієї різниці в порядку, встановленому законодавством.
e-max.it: your social media marketing partner