Школи області мають терміново замінити заборонені котельні на нові

,

Низка котелень у навчальних закладах області не відповідають нормам, оскільки розміщені у підвалах або прибудовані до приміщень шкіл, а отже заборонені до експлуатації, повідомив заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

Посадовець зазначив, що наразі є низка судових позовів про заборону експлуатації таких котелень, проте деякі директори шкіл дозволили обігрів закладів у зимовий період цими котельнями, покладаючись на свою особисту відповідальність. У новому ж опалювальному сезоні мають працювати лише безпечні котельні, наголосив Коваленко.

– Ми стовідсотково маємо гарантувати безпеку дітям. Життя дитини – важливіше за навчально-виховний процес, – підкреслив заступник голови облдержадміністрації. - При підписанні актів готовності шкіл до нового навчального року обов’язково буде враховуватися безпечність котелень. Керівникам територій, де є шкільні котельні, заборонені до експлуатації, він доручив невідкладно розпочинати вирішення цієї проблеми, зокрема, розробити проектно-кошторисну документацію на нові котельні.
e-max.it: your social media marketing partner