Прокуратура оскаржуватиме занадто м’який вирок міліціонеру, який на смерть збив жінку

,

П’ять років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки – занадто м’яке покарання за скоєну правоохоронцем ДТП, що призвела до смерті 42-річної кіровоградки Марини Замші, вважає прокуратура області. Саме тому оскаржуватиме вирок Кіровського райсуду Кіровограда.

«КП» не раз писала про цю резонансну справу. Нагадаємо, торік у листопаді близько шостої вечора на пішохідному переході по проспекту Винниченка у Кіровограді біля приміщення Держказначейства міліціянт збив працівницю цієї установи. Від отриманих травм жінка згодом померла в лікарні. Кіровський райсуд винуватцю аварії виніс вирок, врахувавши всі пом’якшуючі обставини, зокрема і той факт, що він матеріально допомагав сім’ї загиблої. Але ні родина Марини Зам­ші, ні прокурор не очікували, що вирок буде таким м’яким.

– Ми подаємо апеляційну скаргу на рішення суду, бо вважаємо вирок занадто м’яким і таким, що не відповідає тяжкості злочину, – коментує старший прокурор обласної прокуратури Ігор Земсков. – Зокрема, суд не врахував, що кримінальне порушення скоїв працівник правоохоронних органів. Вважаємо, що призначене покарання є несправедливим, а тому оскаржуємо його в Апеляційному суді з проханням замінити його на більш суворе – п’ять років позбавлення волі.
e-max.it: your social media marketing partner