В Олександрії лікарняна вежа чекає на інвестора

,

2005Будівля лікарняної водонапірної башти, що на вулиці Першотравневій, є пам'яткою архітектури місцевого значення і потребує негайної реконструкції, пише «Моя Олександрія».

За оцінками краєзнавців, будівля побудована в першому десятилітті минулого століття. Вежа пережила царські часи, революцію, фашистську окупацію і пожежі. Але стоїть і досі.

Господарем башти зараз є міська лікарня №1.

За словами головного лікаря Віктора Приходька, його пригнічує нинішній стан будівлі, але вільних грошей на відновлення як не було, так і немає.

– Ми готові надати її в оренду, – каже Приходько. – Тому що своїх коштів для реконструкції, на жаль, немає. Хотілося б, щоб будівлю орендувала церква чи духовний центр. Враховуючи, що поруч знаходиться морг, не виключено, що орендарем може стати ритуальна фірма.

Начальник управління приватизації та оренди міськради Олександр Купченко каже, що охочі орендувати будівлю іноді знаходяться, але далі розмов справа не йде.

– Приходять, цікавляться, на тому все й закінчується. Хоча оренда може бути укладена на вигідних умовах. Міська рада може прийняти рішення про зарахування вартості ремонту в орендну плату. Тобто, вкладені в ремонт гроші дозволять якийсь термін взагалі нічого не платити, – сказав Купченко.

Натомість єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп говорить, що вже кілька років має ідею відновити вежу.

– Була ідея створити там лікарняний храм. Звичайно, зі збереженням і відновленням вежі. Але поки цей проект не реалізується, оскільки нікому його доручити, – прокоментував єпископ.

e-max.it: your social media marketing partner