«Опозиційний блок» вимагає від влади запобігти зриву децентралізації – заява

,

Партія «Опозиційний блок» вимагає від чинної влади запобігти зриву децентралізації і провести конституційну реформу у встановлені терміни. Про це йдеться у заяві політсили.

Зокрема, «Опозиційний блок» вимагає від парламенту, керівництва країни невідкладно приступити до внесення змін до Конституції України, що стосуються, в першу чергу, децентралізації держуправління.

– Вони обіцяли провести децентралізацію на виборах. Вони обіцяли децентралізацію, коли отримали кермо влади. Вони обіцяли провести її до кінця 2015 року, підписуючи Мінські угоди. Але сьогодні, у переддень літа, ці обіцянки залишаються порожнім звуком, а сам процес знаходиться під загрозою зриву, – наголошують в «Опозиційному блоці».

Там також зауважують, що влада проігнорувала вимогу опозиції негайно провести Конституційну реформу, дати місцевому самоврядуванню всі необхідні інструменти для управління на місцях,

– Коаліція фактично поклала в довгий ящик децентралізацію. І тим самим обдурила очікування українців на життя по-новому в територіальних громадах та регіонах, – підкреслюють у партії.

Вважаючи питання децентралізації життєво важливим для України, «Опозиційний блок» вимагає прискорити конституційний процес.

– Уже найближчого вівторка, 2 червня слід прийняти звернення парламенту до Конституційної комісії з тим, щоб не пізніше 15 червня представити проект до парламенту. Відразу після надходження документа до ВР, його необхідно відправити до Конституційного суду з проханням розглянути як першочерговий і не пізніше 16 липня проголосувати за проект у першому читанні. Дотримання такого графіка дозволить зробити децентралізацію частиною Конституції вже восени. Тільки неухильне його виконання дасть регіонам шанс на нормальний розвиток, а Україні – на мирне життя, – підсумували у політсилі.

e-max.it: your social media marketing partner