Усі кіровоградські технікуми, коледжі та ПТУ об’єднають в один заклад

,

На основі всіх технікумів, коледжів і ПТУ в кожній області буде створено лише один навчальний заклад – Регіональний багатопрофільний центр професійної освіти. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Квіт, пише «Главком».

– Ми започатковуємо новий тип навчального закладу професійної освіти, – розповідає міністр. – Наприклад, у нас є якась область, в ній є певна кількість технікумів і коледжів, професійно-технічних училищ і ліцеїв. На основі всіх цих закладів може бути створений лише один новий заклад – Регіональний багатопрофільний центр професійної освіти. Всі професії, які готували різні навчальні заклади, будуть зведені в одному закладі. І це вже буде оптимізація мережі. Тому що теперішня мережа створювалася під радянську індустрію, під ті заводи і фабрики, які колись працювали, яких немає зараз, або виникли інші.

За словами Квіта, створюватися такий центр має на обласному рівні з урахуванням потреб індустрії.

– Важливо, що паралельно створюється також обласна рада стейкхолдерів – тих, хто зацікавлений у випускниках цих закладів й несуть відповідальність за розвиток індустрії, розширення податкової бази, створення нових робочих місць. Це представники самих закладів освіти, місцевих органів влади, бізнесу та важливих державних підприємств. Рада стейкхолдерів на місці буде визначати, скажімо, які професії закривати, які, навпаки, розвивати, що оптимізовувати, що, навпаки, започатковувати і відкривати, – наголошує він.

На думку міністра, такий підхід, в рамках політики децентралізації, має бути дуже плідним для розвитку професійної освіти.

– Ми створюємо нову ситуацію, коли заклади професійної освіти спілкуються безпосередньо з працедавцями. Держава залишає свою відповідальність за розвиток галузей індустрії та відповідної професійної освіти на загальнонаціональному рівні, – зазначив Квіт.
e-max.it: your social media marketing partner