«Опозиційний блок» готує звернення до КС через декомунізацію

,

Партія «Опозиційний блок» готує звернення до Конституційного суду через прийнятий закон про декомунізацію. Про це сказано у заяві політсили.

– Прийнявши закони про декомунізацію, влада в черговий раз довела: мир і злагоду в суспільстві сьогодні найменше цікавлять офіційний Київ.

Замість того, щоб робити все для подолання ворожнечі та ненависті, пошуку шляхів до примирення і збереженню тисячі життів, чиновники продовжують політичні ігри, намагаючись причесати всіх людей «під одну гребінку», силою нав'язуючи однодумність.

Прикриваючись псевдопатріотичними цілями, влада в черговий раз забиває клин між громадянами однієї країни, ділить їх на «правильних» і «неправильних», зіштовхує лобами людей різних поглядів і поколінь.

Опозиційний блок не раз заявляв: згуртування суспільства в надзвичайних умовах воєнного конфлікту – головне завдання влади. Люди втомилися від війни і ненависті, вони чекають, коли політики, відповідальні за ситуацію в країні, нарешті поведуть їх до миру.

Проте замість цього їм підсовують, по суті, злочинні рішення, які розколюють країну.

Опозиційний блок вважає, що засудження і переслідування людей за погляди і переконання створює підстави для диктатури і розквіту нового тоталітаризму в Україні.

Парламентська «більшість війни», проштовхнувши рішення про декомунізацію, свідомо провокує соціальні конфлікти і сприяє загостренню протистояння в суспільстві.

Ось черговий привід до такого протистояння. Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявив про перейменування музею Великої Вітчизняної війни. Місце, де наші ветерани десятиліттями зустрічалися, щоб відсвяткувати День Перемоги, через політичні ігрищ «партії війни» збираються назвати більш «патріотично». Перекроїти історію, щоб заробити сумнівні бали популярності серед радикалів.

Президент України – гарант Конституції, прав і свобод громадян – просто зобов'язаний був ветувати «закони війни». Він цього не зробив. І, по суті, розв'язав руки радикалам і прихильникам ідеологічної диктатури.

Ми вважаємо, що влада несе повну відповідальність за диктаторські рішення про ідеологічні переслідування, репресії і конфліктах.

Опозиційний блок рішуче протестує проти закону про декомунізацію і розгортає загальнонаціональну кампанію протесту проти загрози націоналістичної диктатури з боку «коаліції війни».

Ми закликаємо місцеві громади виступити з протестом проти законів про декомунізацію, і звернутися з колективним протестом до Верховної Ради і Президента України, вимагаючи їх скасування.

Ми також звернемося до Конституційного Суду України для скасування цих законів, як порушують базові принципи демократії та конституційного ладу нашої країни.

Ми вимагаємо дотримання демократичних принципів – у першу чергу, громадянських свобод, права вільно висловлювати свої погляди і переконання для кожного громадянина України, – сказано в заяві.
e-max.it: your social media marketing partner